REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning
English Austrian Belgian Croatian Hungarian Italian Polish Rumanian Spanish Swedish Turkish

Zona de învăţare

Autoevaluare  
Cursuri
PROIECT

Ce este REVEAL 2  
PARTENERI

BEST  
CSV
Forum
FVSZ
FdW
Espiral
HELP
IDP
IHF
IWS
KSEAD
NCVO
Pro Vobis
ASOCIATI

Parteneri asociati  
STIRI & AGENDA

Stiri  
Evenimente

REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning

HELP partner of REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning

HELP


HELP a fost înfiintata la Split, în Croatia, în anul 1991, ca ONG implicat în asistarea persoanelor (în special tineri) cu dificultati legate de consumul de droguri. Sediul HELP se afla la Split, însa organizatia îsi desfasoara activitatile pe un teritoriu mai vast. Derulam activitati în multe alte orase si insule din regiunea Dalmatiei, precum si în alte regiuni din nordul si sudul Croatiei.

Toate activitatile noastre se înscriu în doua directii principale, derulându-se prin doua programe paralele: Centrul de Informare pentru Tineri (Youth Information Center – YIC) si Reducerea Daunelor (Harm Reduction – HR).

Scopul principal al Reducerii Daunelor (HR) este prevenirea HIV/SIDA. În cadrul activitatilor HR, încercam sa reducem daunele asociate consumului de droguri sau altor comportamente cu grad ridicat de risc, de exemplu comertul cu sex. Grupul tinta este reprezentat de populatia cu comportamente cu grad ridicat de risc: consumatorii de droguri injectabile (intravenous drug users – IDU), lucratorii sexuali (commercial sex workers – CSW) si persoanele care traiesc cu HIV/SIDA (people living with HIV/AIDS – PLWHIV). Iata câteva dintre activitatile de HR: serviciu de schimbare a acelor, asistenta de proximitate, tratarea IDU în comunitati terapeutice din tara si din strainatate, consiliere si testare voluntara (Voluntary Counseling and Testing - VCT), distribuirea de materiale educationale, distribuirea gratuita de prezervative, efectuarea de examene medicale, sensibilizarea constiintei publice în legatura cu HIV/SIDA, acordarea de îngrijiri pentru PLWHIV, organizarea de seminarii si cursuri etc.

Principalul grup tinta al Centrului de Informare pentru Tineri (YIC) sunt în general tinerii (persoane între 14 si 29 de ani). Prin intermediul YIC, HELP urmareste îmbunatatirea calitatii vietii tinerilor. Scopul sau principal este sa educe tinerii în sensul asumarii unui rol mai responsabil si mai activ în societate. Pentru ca tinerii sa devina capabili de asumarea unui asemenea rol, este necesara informarea si educarea lor. Prin YIC, încercam sa colectam si sa distribuim cât mai multe informatii utile, fara vreo influenta politica, religioasa sau de alta natura. De asemenea, încercam sa dezvoltam mobilitatea tinerilor, sa promovam educatia non-formala si întelegerea interculturala, precum si sa stimulam implicarea tinerilor în actiuni de voluntariat la nivel local si international. Pentru a avea mai mult succes în îndeplinirea acestor scopuri, HELP încearca sa creeze cât mai multe oportunitati locale si internationale pentru implicarea tinerilor si pentru învatarea non-formala. Drept rezultat al acestui angajament social, un mare numar de tineri s-au implicat activ în activitati de voluntariat la nivel local si international (de exemplu, prin SEV – Serviciul European de Voluntariat). În luna mai 2011, în cadrul unei ceremonii de premiere la nivel înalt organizata la Anvers în cadrul Saptamânii Europene a Tineretului 2011, unul dintre voluntarii HELP a fost desemnat printre câstigatorii categoriei „Societate incluziva”.

Din 2003, HELP a fost acreditata ca organizatie gazda, de trimitere si coordonatoare, iar în 2008 a fost desemnata drept Punct de contact pentru Croatia al proiectului UE „Tineret în Actiune”. Organizatia noastra lucreaza cu 10 angajati cu norma întreaga si mobilizeaza în jur de 120 de voluntari, în special tineri (între 16 si 25 de ani).

www.helponline.hr
Contact e-mail pentru proiect: help@revealvolunteering.euRevealDoriti
sa aflati mai multe
despre REVEAL
Reveal
Înscrieti-va aici:  
     Actualizare
     Eliminare
   Cititi
cele mai noi stiri
despre proiectul REVEAL
si cresteti eficienta
voluntariatului
în Europa.


Testati-va abilitatile
si cresteti eficienta
voluntariatului
în Europa.

Get involved in REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning
Email: info@revealvolunteering.eu - Reveal YouTube Channel

CVSForum IDPEspiralIWSProvobis
Help IHF BEST FdW NCVO KSEAD FVSZ
Sitemap

This Project has been funded
with the support of the
Erasmus+ programme
of the European Union


  This site is optimized for 1024 x 768 screen resolution & Broadband Connection. Tested on  Internet Explorer  Mozilla Firefox  Google Chrome

"This project has been funded with the support of the Erasmus+ programme of the European Union. This web site and its contents reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein."